Actualitat

31/10/2013

Residents del Convent fan de voluntaris amb els avis de la Bisbal

voluntariat_avis_labisbal

Dos cops per setmana van a la residència de gent gran Zoilo Feliu a compartir jocs de taula, passejar el gos que viu amb els avis i a acompanyar-los a fer la compra al mercat setmanal. 

Des del mes de juny passat un grup de persones que viuen al Convent de la Bisbal han posat un marxa una nova activitat: un servei de voluntariat a la residència geriàtrica Zoilo Feliu del municipi. Per fomentar les relacions amb la comunitat, des del Convent s’ha promogut aquest projecte que, a la vegada, ajuda a pal·liar els efectes de les retallades socials que pateixen entitats del tercer sector -com les residències d’avis- que veuen com minven els recursos per a fer activitats com ara passejades setmanals per a gent amb cadira de rodes.

D’aquesta manera, els dijous de 17:00h a 18:30h en Toni, en Joan, en Tunko, l’Edu, en Mingo, el Josep Antoni, el Santi, en José, l’Alí i l’Antonio visiten la residència i dediquen aquesta hora i mitja a motivar la gent gran a fer jocs de taula com el parxís, el dòmino o la butifarra. I el divendres, de 10:45h a 12:00h, l’Alí, en Juan Luís, el Demba i el Tunko acompanyen usuaris de la residència a mercat. En Juan Luís també dedica unes hores a passejar el gos que viu al geriàtric i fa companyia als avis.Tant des de l’entitat com des de la direcció de la residència geriàtrica es valora molt l’experiència.

Pel que fa als participants, el Toni diu que ‘està content, molt content perquè així es distreu, s’ho passa bé i a la vegada coneix gent diferent’ i el Joan explica que ‘a mi m’agrada anar-hi perquè ajudes la gent, et fa sentir bé amb tu mateix, t’entretens i ajudes altres persones que també estan fotudes com tu’.