Actualitat

11/10/2013

Què fer davant la pobresa estructural? Debat amb Arcadi Oliveres i Eduard Sala el 12 de novembre al CCCB

edubayer

Arcadi Oliveres i Eduard Sala debatran sobre l’ambivalència entre l’atenció directa i la transformació del sistema, entre el compromís amb situacions i persones concretes i el desig de canvis estructurals en l’acció social

El proper dimarts 12 de novembre, la Fundació ha organitzat una xerrada-debat al voltant de la pobresa estructural i del posicionament dels professionals i voluntaris que es dediquen a l’atenció social amb persones que pateixen exclusió social. La proposta pretén reflexionar pausadament sobre què es pot fer davant la pobresa extrema i si avui té més sentit aproximar-s’hi des de l’acompanyament socioeducatiu, és a dir, des del treball diari amb rostres i vides úniques o des de la transformació d’estructures, amb la sensació, de vegades, d’estar posant pedaços a un model de societat injust.

Per abordar aquestes reflexions, en la taula rodona hi participaran Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau i Eduard Sala, educador social i director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, que comptarà amb la moderació d’Esther Borrego, coordinadora del pis d’inserció Itaca.

La trobada es farà dimarts 12 de novembre, a les 19h, a l’aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al carrer Montalegre, 5. Podeu veure com arribar-hi en aquest enllaç. Per assistir a l’acte cal confirmació per correu electrònic a comunicacio@acollida.org o per telèfon al 93 4970350. L’entrada serà lliure però s’ha previst una fila zero per a persones, empreses o entitats que no puguin assistir a l’acte però que vulguin fer una aportació econòmica.

* Fotografia d’Edu Bayer, publicada a eldiario.es el 23/09/2012