Actualitat

25/09/2013

Necessito viure la vida junt als altres > article

Article d’Esther Borrego, coordinadora del pis d’inserció Itaca, publicat a Catalunya Cristiana

La darrera setmana ha arribat a les nostres mans i, segurament per vies diferents, l’entrevista que el Papa Francesc, ha concedit a Antonio Spadaro. És un text llarg i en el qual es parla de molts temes. En aquest breu espai no voldria analitzar cap de les qüestions de les que es parla a l’entrevista, per això, ja tindrem temps.

El primer que sobta és que se li faci una entrevista al Papa i que ell l’accepti, perquè en una entrevista, com bé diu el mateix Bergoglio, no hi ha temps per a pensar la resposta. Malgrat això és una entrevista propera i personal. Només començar l’entrevista el Papa Francesc, al explicar perquè es va fer jesuïta, deixa anar una reflexió que podria pasar desapercebuda però a mi em crida fortament l’atenció. Diu: “no em veia sacerdot sol: tinc necessitat de comunitat”. Podria ser un dels motius de concedir la entrevista?

Tots tenim necessitat de l’altre, creixem com a persones en la mesura en que ens relacionem amb altres persones, és gràcies al mirall que l’altre ens posa davant que podem anar-nos coneixent. La nostra formació personal, professional, etc, és més completa al realitzar-la amb altres. La comunitat és encara més important per a les persones que han escollit el camí d’acompanyar altres en el procés que sigui: religiós, social, sanitari…

En la seva afirmació “necessito viure la vida junt als altres” em vaig sentir molt reflexada i vaig veure tantes persones que malgrat tenen aquesta necessitat no tenen amb qui viure, penso que Jesús ens ha de portar a ser aquest algú per a qui no té ningú.