Actualitat

09/07/2013

Els productes de l’Horta de Santa Clara ja estan a la venda

cebes

La producció de verdures i hortalisses ecològiques del monestir de Santa Clara de Fortià ja es comercialitza a través de la botiga virtual de la Cooperativa Tarpuna

La primera producció de l’Horta de Santa Clara, el projecte d’hort ecològic i social a Fortià (Alt Empordà), ja està a la venda. De moment, les verdures es poden comprar a través de la botiga online de la Cooperativa Tarpuna, sòcia del projecte d’hort social juntament amb la Fundació Acollida i Esperança. Fa setmanes que els terrenys de conreu del monestir funcionen a ple ritme. S’estan recollint les primeres collites d’enciam meravella, ceba vermella i ceba tendra de Figueres, porros, patates kenebeck i mongeta tendra rodona. La feina de l’hivern i de la primavera dóna els seus fruits i arriben a les primeres llars els productes cultivats a l’Horta. Es tracta de verdures cultivades amb total respecte pel medi ambient i d’una excel·lent qualitat. La totalitat dels productes a la venda es pot consultar en aquest enllaç des d’on es pot fer la comanda.

Malgrat ja es poden comprar les hortalisses i verdures a la botiga virtual, s’està treballant en altres fórmules de comercializació dels productes, ja sigui obrint un punt de venda al territori de l’Alt Empordà o al Barcelonès o bé fent que la Fundació s’ocupi del repartiment porta a porta.

L’Horta de Santa Clara és una de les noves activitats empresarials del Centre Especial de Treball MANSOL i té per objectiu generar llocs de treball per a persones amb discapacitat amb la producció d’hortalisses ecològiques. De  moment ja hi ha 5 persones contractades pel projecte. L’actual situació macroeconòmica i la necessitat de sostenibilitat empresarial fa que s’aposti per a cercar noves línies productives i de negoci per a fer créixer l’activitat del CET. Aquest projecte d’inserció laboral de persones discapacitades amb especials dificultats d’inclusió social persegueix fomentar la incorporació al mercat laboral d’aquest col·lectiu.