Actualitat

27/01/2013

3.000 euros de la Fundació Agrupació Mútua per al projecte de l’Horta de Santa Clara

Logofundaciomutua1-1024x206

A Badalona, a més la Fundació Acollida i Esperança, només la Fundació Privada Ateneu de Sant Roc ha rebut també una ajuda per a la promoció d’hàbits saludables entre col·lectius de risc d’exclusió social.

La Fundació Agrupació Mútua ha concedit a la Fundació Acollida i Esperança 3.000 euros per al projecte d’explotació agroecològica de l’Horta de Santa Clara, a Fortià (Alt Empordà). L’ajuda s’emmarca en la convocatòria general d’ajuts a projectes d’intervenció en l’àmbit de les persones amb discapacitat que l’entitat va obrir per l’any 2012 i un dels eixos de la qual ha estat la incorporació al món laboral del col·lectius de persones amb discapacitat. En concret els 3.000€ rebuts s’han destinat a la compra d’un motocultor i els seus complements, que són una eina bàsica en el dia a dia de l’horta.

L’Horta de Santa Clara és un projecte en aliança entre la Cooperativa Tarpuna i la nostra Fundació. Tarpuna aporta la seva expertesa en explotacions agroecològiques assumint la direcció tècnica del projecte i la Fundació, mitjançant el CET Mansol, aporta la seva experiència en el món de l’empresa i en l’acompanyament social als treballadors-beneficiaris assumint el seu seguiment laboral i social. El projecte ha generat 5 nous llocs de treball per a persones discapacitades i 1 nou lloc de treball sense discapacitat. Totes aquestes persones estan contractades a mitja jornada i alguns d’aquests treballadors s’han pogut independitzar gràcies al sou que guanyen i a la pensió no contributiva que ja rebien. L’alta programada d’aquests treballadors en el centre d’acollida Convent dels Franciscans suposa un gran èxit i permet acollir noves persones en situació molt precària.

En aquesta cinquena convocatòria de la Fundació Agrupació Mútua es van presentar 455 projectes i en van triar 26, aportant un total de 65.000€.