Actualitat

29/10/2012

La Comissió de VIH-SIDA d’ECAS presenta un vídeo per donar a conèixer la tasca social de les entitats

18 usuaris de les llars residència i pisos de suport expliquen la seva història vital i com viuen el seu procés de reinserció.

‘Experiències vitals des de les Llars residència i els Pisos de suport’, VIH-SIDA i Exclusió Social from ECAS on Vimeo.

La Comissió de VIH-SIDA i Exclusió Social d’ECAS, formada per la Fundació Acollida i Esperança i onze entitats més, ha presentat en roda de premsa el documental Experiències vitals des de les Llars Residència i els Pisos de Suport i un informe sobre VIH-SIDA i vulnerabilitat. L’objectiu d’aquesta campanya de sensibilització és donar a conèixer la tasca que des de fa 10 anys realitzen les entitats, gràcies a la qual centenars de persones són capaces de sortir de la marginalitat, començar a reprendre la seva vida i, fins i tot, en alguns casos, tornar a treballar.

A través de la veu de 18 persones afectades pel VIH-SIDA que actualment viuen en alguna de les llars residencia o pisos de suport de la xarxa, el documental repassa la seva història personal, com se senten i com viuen el dia a dia i quines són les seves perspectives de futur.

roda-de-premsa-amb-camera-510x314

Durant la presentació del vídeo i de l’informe, els portaveus de la comissió d’ECAS han subratllat que anualment unes 250 persones comencen el camí cap a la reinserció social gràcies a les 137 places dels centres d’acollida i acompanyament de la xarxa. Com explica Mijail Acosta, coordinador de la Comissió i director de la Fundació Acollida i Esperança: “Sovint són gent que vivia al carrer, en pensions, en caixers automàtics o en habitacions rellogades”. Per la seva banda, Tere Bermúdez, membre de la Comissió i Cap de Programa Sense Llar i Habitatge de Càritas Diocesana de Barcelona “es tracta d’un col·lectiu invisible, que no és víctima de l’actual crisi sinó de successives crisis, i que ni tan sols reclama els seus drets perquè ha perdut aquesta capacitat”.

Per altra banda, els portaveus de la comissió han destacat el bon funcionament dels programes i el manteniment de les subvencions de la Generalitat, que aquest any s’han congelat però no han patit retallades.